Algemene Voorwaarden

1 Prijzen en producten

Alle prijzen zijn in euro. De actuele prijs op de dag van levering is de geldende prijs. Alle prijzen in de webshop zijn inclusief wettelijke BTW, tenzij anders vermeld. Typfouten en prijswijzigingen voorbehouden. De samenstelling van producten kan tussentijds door onze leveranciers gewijzigd worden. De meest recente informatie is op te vragen via onze klantenservice info@orthovitam.com of +3185 06 04 805

2 Verzendkosten

Bij orders tot € 99,- incl. btw rekenen wij voor verzending binnen Nederland €7,25 excl. BTW en België € 8,95 excl. BTW Bestellingen vanaf € 99,- incl. BTW versturen wij kosteloos in Nederland en België. Indien uw bestelling in deelleveringen aan u verstuurd wordt, betaalt u uiteraard slechts eenmaal verzendkosten. Voor verzending naar andere landen dan Nederland en België gelden er aangepaste tarieven. Voor landen buiten Nederland en België in de EU en internationale verzending moet u contact opnemen onze klantenservice over de inhoud afmeting en naar welk land buiten en in de EU, u moet denken aan een start tarief van €15,-.

3 Levering

Alle Producten proberen wij binnen 1-5 werkdagen aan u te leveren. Dit ligt aan de levering en voorraden van onze leveranciers u krijgt altijd van ons een duidelijke indicatie van de leveringstijd van het product via de mail als u besteld.

Als uw bestelling op werkdagen voor 17:00 uur bij ons binnen zijn, kunnen wij u binnen 48 uur een bericht sturen met de daadwerkelijke levertijd indien een product niet op voorraad is of niet meer leverbaar bij onze leverancier.

Onze klantenservice kunt u van 09:00 tot 21:00 uur bereiken, hier kunt u naar de actuele levertijd vragen. De levertijd is gebaseerd op de informatie die wij krijgen van onze leveranciers. Deze indicatie is niet gegarandeerd en kan niet door ons beïnvloed worden.

Indien een pakket door de koeriersdienst meerdere keren is aangeboden en het pakket niet wordt aangenomen, dan komt het naar ons retour. Voor het opnieuw verzenden berekenen wij opnieuw verzendkosten in rekening.

4 Betalingscondities en korting

In de webshop van Orthovitam is het mogelijk om te betalen via iDeal en Bancontact. Orthovitam hanteert een bestellen, betalen en leveren methode. Dat betekent eerst betalen voordat wij kunnen leveren dit i.v.m. de hoge eisen bij onze leverancier’s om wanbetaling te voorkomen. Korting geldt zoals vermeldt bij het product en is direct in de prijs verwerkt.

5 Behoud van eigendom

Orthovitam blijft te allen tijde eigenaar van de producten totdat het door ons gefactureerde bedrag, inclusief verzend- en overige kosten, volledig betaald is. Pas als de betaling binnen is op de rekening van Orthovitam kan er worden overgegaan op verzending.

Mits de betalingsregeling via een achteraf betalen betalingsprovider loopt geschieden hier de regels voor het betalen via de betalingsprovider als die toestemming geeft aan orthovitam, gaan wij over tot levering dit kan soms langer duren dan normaal houdt hier rekening mee.

6 Klachten

Wij vinden het natuurlijk belangrijk dat onze producten netjes bij u geleverd worden. Als u een levering van ons ontvangt en er is iets mis met het pakket of een van de producten in het pakket, dan willen we u zo snel mogelijk daarmee helpen. Wij vragen u uw klacht binnen drie dagen na ontvangst van het pakket bij ons te melden via telefoon en of mail. 

7 Herroepingsrecht

Foutief bestelde producten kunnen binnen 14 dagen retour worden gestuurd, indien de producten nog niet geopend zijn. Verzendkosten om deze producten retour te sturen worden niet vergoed. Voor eventuele vervangende producten worden verzendkosten in rekening gebracht.

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons (Vul in: Naam bedrijf, straat & nr., postcode & plaats, e-mailadres, telefoonnr.) via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen.

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u dan zo spoedig mogelijk terug via bankoverschrijving, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben terug gekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen.

U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van de terugzending komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.

Klachten over het product veranderen niets aan de betalingsverplichting ten aanzien van gefactureerde bedragen. Onze financiële verplichting geldt voor het netto aankoopbedrag. Orthovitam is niet verantwoordelijk voor vertraagde levering door post- of koeriersbedrijf.

Een door de klant geweigerde aanname van een levering door post- of koeriersbedrijf of een door de klant niet-afgehaalde levering na berichtgeving van post- of koeriersbedrijf en het pakket komt retour. Wordt in dien het niet gaat om onmacht geen verzendkosten vergoed en dient de klant eerst de verzend kosten te betalen alvorens men over gaat tot verzending.

8 Toepasbaar recht

Op alle verkopen is het Nederlands recht van toepassing. Door het bestellen van producten bij Orthovitam verklaart de klant onze algemene voorwaarden te hebben gelezen en het daarmee eens te zijn.

Voor vragen Kunt u contact opnemen met onzen klanten service op nummer 085 06 04 805 of mailen naar info@orthovitam.com