Bevat babymelk fluoride?

 

Zit er fluoride in babymelk?

Babymelk bevat fluoride. Het is helaas niet mogelijk om babymelk helemaal zonder fluoride te maken.

Nannycare geitenmelk wordt geproduceerd in Nieuw-Zeeland. In Nieuw-Zeeland wordt het drinkwater gefluorideerd en dit water is gebruikt tijdens het productieproces van NANNYcare waardoor er een kleine hoeveelheid fluoride in de voeding zit. Babyvoeding dient te voldoen aan strenge Europese wetgeving. Hier voldoet NANNYcare vanzelfsprekend aan.

 

Zit er fluoride in drinkwater?

Het drinkwater in Nederland en in veel andere landen is niet gefluorideerd, maar toch bevat het drinkwater vaak wel sporen van fluoride. In deze link kunt u zien wat er allemaal in het drinkwater zit ten opzichte van bronwater; https://www.lenntech.nl/samenstelling.htm, fluoride komt hoogstwaarschijnlijk vanuit het milieu.

 

Zit er fluoride in koemelk?

Verder zit fluoride van nature ook in koemelk en, let wel, ook in moedermelk. In Nutrilon en een aantal andere Nederlandse voedingen zit ook fluoride, deze producten worden in Nederland gemaakt. Het is verplicht fluoride te vermelden op de verpakking van babyvoeding. www.Nannycaregeitenmelk.nl hebben ervoor gekozen om fluoride op de verpakking voluit te schrijven, er zijn ook fabrikanten van voedingen die het als het symbool ‘F’ aanduiden wat in de scheikunde staat voor fluoride.

 

Bij fluoride draait het vooral ook om de doseringen wanneer de stof schadelijk wordt. Deze kleine hoeveelheden is dus gewoon veilig voor de baby.

 

Gebruikte bron: Nannycare