Mineralen tekort?

Wat zijn mineralen?

Samen met zonlicht vormen mineralen de basis voor het bestaan van levende cellen. Mineralen zijn nog belangrijker dan vitamine. In de afwezigheid van mineralen hebben vitaminen geen functie, bij een gebrek aan vitamine kan het systeem gebruik maken van mineralen maar zonder mineralen zijn vitaminen waardeloos. Het belang van mineralen wordt dan ook vaak overschat en is van essentieel belang in het menselijk lichaam. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat het menselijk lichaam voldoende mineralen per dag binnenkrijgt.

Mineralen hebben een veelvoud aan functies. Mineralen zoals ijzer transporteren zuurstof door ons lichaam. Zij spelen ook een belangrijke rol bij de groei, instandhouding en herstel van weefsels. Mineralen zijn ook betrokken bij het samentrekken van spieren, het functioneren van het zenuwstelsel en bij de energiehuishouding.

De Meest essentiële mineralen zijn onder te verdelen in 2 groepen: de Macro mineralen waarvan het lichaam dagelijks meer dan 100 milligram nodig heeft en de micro mineralen of spoorelementen waarvan we dagelijks een kleine hoeveelheid nodig hebben (minder dan 100 milligram). Onder de Makro mineralen vallen mineralen zoals calcium, chloride, magnesium, kalium fosfor, natrium en zwavel(MSM). Voorbeelden van micro mineralen zijn Chroomkopermangaan, monolybdeen, selenium, fluoride en zink.

er zijn ook nog veel mineralen die nog niet erkend zijn als essentieel maar waarvan onderzoek is sterke of toenemende mate het belang voor de gezondheid bevestigd. Hieronder vallen borium, vanadium, nikkel, tin en nog vele anderen.

Om ervoor te zorgen dat er een volledige dagelijkse aanvulling van mineralen in het lichaam komen kunt u gebruik maken van een multi-mineralen complex.


 


Hoe merkt u een mineralen tekort?

Hieronder volgt de opsomming van de meest essentiële mineralen voor het menselijk lichaam en de symptomen van een eventueel tekort. (En kunnen ook andere oorzaken ten grondslag liggen bij ernstig falen altijd uw huisarts raadplegen).


 


Borium B:

Tekenen van een mogelijk tekort;
last hebben van botaandoeningen, groeiproblemen, artritis, schimmel en bacteriële infecties.


 


Calcium Ca:

Tekenen van een mogelijk tekort;
last hebben van botontkalking, slecht gebit en beendergestel, allergieën hoge bloeddruk, migraine hart problemen.


 


Chloride Cl:

Tekenen van een mogelijk te kort;
vroegtijdig verlies van haar en tanden.


 


Chroom Cr:

Tekenen van een mogelijk tekort;
last hebben van prikkelbaarheid depressiviteit hypoglycémie, angst suikerziekte en een hoog cholesterolgehalte.


 


Fosfor P:

Tekenen van een mogelijk tekort;
last hebben van verwarring, verlies van eetlust zwarte lichtgeraakt Heit, spraakproblemen Kom maar minder weerstand tegen infecties en bloedarmoede.


 


Jodium I:

Tekenen van een mogelijk tekort;
last hebben van schildklierproblemen, Krop een aandoening aan de schildklier, taaislijmvlies.


 


Kalium K:

Tekenen van een mogelijk tekort;
last hebben van Braken, duizeligheid, spierzwakte en verlamming lage bloeddruk, dorst, slaperigheid, verwarring en extreme vermoeidheid.


 


Koper Cu:

Tekenen van een mogelijk tekort;
last hebben van bloedarmoede, oedeem, bloedingen, problemen met huidpigment, haarproblemen, lichtgeraaktheid, smaakverlies.


 


Mangaan Mn:

Tekenen van een mogelijk tekort;
last hebben van dermatitis, Slechte geheugenfunctie, epilepsie, bloedarmoede, suikerziekte, hartaandoeningen en artritis.


 


Magnesium Mg:

Tekenen van een mogelijk te kort;
regelmatige hartslag gebrek aan energie Kom maar nierstenen, astma osteopetrose depressiviteit en angst, pms, menstruatiepijnen, fibro myalgie,, suikerziekte, Slechte uithoudingsvermogen (met dame bij atleten), slapeloosheid, migraine tandvleesproblemen Kom maar te hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, gehoorverlies en prostaatproblemen.


 


Molybdeen Mo:

Tekenen van een mogelijk tekort;
last hebben van impotentie (bij mannen), lichtgeraaktheid en onregelmatige hartslag.


 


Natrium Na:

Tekenen van een mogelijk tekort,
last hebben van Sanne steken en bevangen door hitte.


 


Selenium Se:

Tekenen van een mogelijk tekort,
last hebben van verminderde immuniteit en weerstand tegen infecties. En verminderde vruchtbaarheid bij mannen. Ouderdomsvlekken en vertraagde groei


 


Vanadium V:

Tekenen van mogelijk tekort,
nog niet bekend.


 


IJzer Fe:

Tekenen van een mogelijk tekort;
last hebben van bloedarmoede komma’s slecht gehoor Kom maar menstruatiepijn Kom maar rusteloze benen en vermoeidheid.


 


Zink Zn:

Tekenen van een mogelijk tekort;
last hebben van onvruchtbaarheid bij mannen, huiduitslag artritis, zweren, groeiproblemen, allergieën en alcoholisme.


 


Extra Informatie

Heeft u vragen? Over een product? Bij de producten zit ook een tab voor vragen, hier kunt u uw vragen over het product stellen, wij proberen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Alvast bedankt!

Voor extra informatie kunt u bellen of mailen naar: info@orthovitam.com