Over Orthovitam

EEN WERELD VOOR UW GEZONDHEID IN EEN WEBSHOP

Het is allemaal begonnen op een moment in mijn leven waarbij ik dacht, waar ben ik mee bezig, als ik zo door ga, dan word ik niet oud.  Hoe kwam ik op die gedachte? Wel, waarschijnlijk door mijn werk. Geloof het of niet, maar ik kom uit de bouw. Met mijn opleiding ben ik onder meer werkvoorbereider en asbest-inspecteur geweest. En vooral bij de laatste functie drong het tot mij door dat gezondheid moet worden gekoesterd en onderhouden en zeker niet als vanzelfsprekend mag worden aangenomen.

Ik wilde mijn leven en dat van anderen verbeteren en ben gaan onderzoeken wat voor mij het beste was. Ik kwam in aanraking met allerlei producten, maar ook met een arts die mij vertelde welke mooie wereld er in de natuurgeneeswijze schuilt en over de kracht van de natuur. Zo raakte ik enthousiast over traditionele geneeswijzen en ziektepreventie en minder medicalisering. Hiermee is een wereld te winnen en een berg aan ziektekosten te vermijden.

Vrijwel automatisch drong het tot mij door dat de grote levensmiddelenindustrie, gedreven door het idee van winstmaximalisatie,  met allerlei marketingtrucs ons eetpatroon beïnvloedt en dat dit niet altijd de gezondste producten oplevert, nog los van de kwaliteit. 

Toen dacht ik: hier moet ik wat mee gaan doen en heb ik de studie Orthomoleculair Voedingsspecialist opgepakt en ben ik Orthovitam.com begonnen. Zodoende kan ik mensen niet alleen, geheel vrijblijvend, van advies dienen, maar ook gezondheidsproducten leveren.

De naam van de webshop moest een betekenis hebben die mij en daarmee de filosofie van het bedrijf neerzet. Ik kwam uit op Ortho dat letterlijk betekent recht of goed, en bij Vitam, een afkorting van vitamine, maar vrij vertaald betekent het leven. Dat samen betekent goed leven. Vandaar het motto: Natuurlijk Goed Leven!

Toekomst en doelen

Het streven is meer informatie over en ervaringen met de producten onderling uit te wisselen en te delen, zodat zoveel mogelijk mensen een goed beeld kunnen krijgen over de werking  van de producten uit ons assortiment en over het bereiken van gezondheidsdoelen. Er komen ook wekelijkse blogs met weetjes en gezondheidstips. Voor de mensen die zich hebben geabonneerd op onze nieuwsbrief  bieden wij extra voordeeltjes. Kortom, zeker de moeite waard om u aan te melden.